Samenwerken

Jonge Wijze Vrouw

Samenwerken met Jonge Wijze Vrouw

betekend...

Je lijf in de strijd gooien
Emoties en gedachten waarnemen en onderzoeken
Energetische attitudes waarnemen en uitnodigen in beweging

Drie niveau’s

Ik ervaar het leven en mijn ontwikkeling daarin op drie niveau’s. Het fysieke (manifeste) niveau, het mentaal en emotioneel niveau en het energetisch niveau . Deze drie aspecten van ontwikkeling zie ik zowel bij mensen individueel, als bij organisaties en teams als maatschappelijk.

Dit maakt dat ik vragen en projecten altijd onderzoek op alle drie deze aspecten. Op alle lagen zijn er interventies mogelijk. Mijn wereld is een continu samenspel van het fysieke, het mentaal / emotionele en het energetische.

Ons lijf vertelt ons hoe wij ons leven leven. Dit geldt ook voor het ‘lijf’ van onze organisatie en ons team. Mijn aandacht zit niet op de inhoud van het werk waar mensen mee bezig zijn, maar op de wijze waarop het fysiek en systemisch vorm krijgt. De veerkracht en draagkracht van een team of organisatie vertelt een verhaal.
Emoties en denkpatronen hebben grote invloed op hoe wij de wereld ervaren en welke respons wij geven aan wat de wereld ons aanbiedt aan ervaring. Het eigen bewustzijn van welke emotie aan het roer is, maakt het leven rustiger. Dit geeft een bepaalde rust voor jezelf en ook voor je omgeving. Emoties en gedachten kunnen een rol vervullen van de automatische piloot. Er kan op sommige momenten een behoefte ontstaan in jou, of in je team of organisatie, om zelf meer aan het stuur te zitten. Beter te begrijpen waarom dingen gaan, zoals ze gaan. En dat je zelf een verlangen hebt om situaties anders aan te vliegen.
Op dit soort momenten is een bewustwording van de emoties cruciaal. Het leren kennen van boosheid, blijheid, verdriet en angst. De effecten van deze emoties op je lijf en je gedachten en je handelen.
Ons lijf is hierbij onze grootste bron om effect te creëren. Emoties kunnen jou fysiek bepalen. Andersom kan je echter ook fysiek je emoties beïnvloeden. Deze krachtbron inspireert mij enorm. In de eenvoud en grootsheid van het effect.
Spelen en experimenteren met het lijfelijke is een belangrijke tool in ontwikkeling. Fysiek in beweging komen, of juist vertragen. Flexibiliteit opzoeken in je lijf of juist kracht en spanning. Het voelend vermogen aanspreken, oftewel je bewust laten zijn van wat je voelt in je lijf.