Opleidingen

Jonge Wijze Vrouw

Welke kunsten heb ik ontwikkeld

Mentaal emotionele ontwikkeling

Het mentaal emotionele is mijn ingang geweest tot het vak van persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2005 werk ik als coach, trainer en procesbegeleider. Opgeleid in de Baak, instituut voor Leiderschap en Ontwikkeling. Ik heb als procesbegeleider met name een focus op groepsdynamica en interactiedynamiek en diverse methodieken uit de psychologie, psychotherapie en de antropologie om naar individueel gedrag en ontwikkeling te kijken. Gaandeweg is de focus van mijn procesbegeleiding steeds meer op de lijn van emergent space gegaan. Ruimte creëren voor dat wat wil verschijnen. Zowel in organisaties als bij mensen individueel.

Emoties bewegen Fysiek in je lijf

Fysiek werd mijn aandacht getrokken door het magische vak van de haptonomie. In 2010 begon ik mijn opleiding in dit vakgebied bij Synergos. Vanaf 2015 vervolgde ik hierin mijn pad bij Peter Zwiers individueel, inmiddels verbonden aan Haptonomisch Centrum Nederland. Als trainer en coach ervaar ik de veranderkracht van het lijf als een waanzinnig effectieve generator en motor.

De negende versnelling: Energetische vermogens

Energetisch kwam in 2014 de Japanse levenskunst van de Jin Shin op mijn pad. Een vorm van energetische (zelf)heling middels handopleggingen en mudra’s. Ik volg mijn opleidingspad onder begeleiding van Marna Schauten-Kruijt. Binnen het gebied van de Jin Shin Jyutsu ben ik bijzonder gefascineerd en geraakt door de Astrologische en numerologische aspecten van deze kunst. En met name het werk op (systemische) familie lijnen als het werk op zielsniveau heeft mijn eigen leven beïnvloed en daarmee uiteraard ook het werk dat ik doe.

Zowel op individueel niveau als op groepsniveau maak ik veelvuldig gebruik van de toepassing van deze kunst. Materie volgt energie. Oftewel, dat wat wij in ons leven als effecten of materiële producten ervaren is in mijn ervaring het gevolg of het resultaat van energetische beweging. Voor mij is het een groot kado dat ik een toepassing heb om op dit niveau te manoeuvreren. En energie uit te nodigen tot beweging. De oefening van het doen van een uitnodiging zonder het hebben van een eigen intentie vind ik genieten. En ook waarlijk inspanningsloos. (effortless).

Sinds 2020 verdiep ik mij in de transformatieseksualiteit van de Chinese Tao. De technieken en Chi Gongs van de Tao zijn voor mij weer een volgende stap in jonge wijze vrouw zijn. Het werken met de innerlijke glimlach vergroot de toegankelijkheid tot mijn lichaam.

De Tao combineert fysiek en energetisch samen. Dit helpt mij om mijn kennis uit de haptonomie te integreren met de kennis uit de Jin Shin Jyutsu. En het verdiept ook weer.